Navn: Johan Daniel Valentiner Jokinen

Fødselsdato: 20th June 1990

Fødeby: Copenhagen, Denmark

Nationalitet: Dansk

Bor: Aarhus, Danmark

Højde: 1.67 m

Vægt: 60 kg

Hobbies: Skiing, snowboarding, karting, cycling, fitness, football, music, learning new stuff,

Familie: Far Simo, mor Piggie, bror Olli, søstre Tenna, Sofie og Laura

Begyndelsen

Johan blev født i sommeren 1990 og allerede før han kunne gå var fart og hurtige sving det, der fik ham til at smile og grine mest af alt. Den egentlig interesse for racing begyndte først ved 8-års alderen, men på det tidspunkt var Johan for ung til at kunne køre gokart. I mellemtiden begyndte han at spare op til sin første gokart og da han fyldte 10 år var det lykkedes ham at samle nok sammen til halvdelen af det der blev hans første gokart.

En helt ny Verden var kommet frem i lyset, men for familien med absolut ingen erfaring i motorsport var de første år hårde og med begrænset hjælp, og ofte fandt de sig flere skridt bagefter. Som tiden gik, og med hjælp fra Ward Racing, begyndte resultaterne at komme. I sit sidste år i gokart, og sit rookie år i klassen ICA (nu kendt som KF2), tog Johan en 3. plads ved Europamesterskaberne for derved at markere en stærk anden halvdel på sæsonen.

Junior Formel

Året efter, 2007, blev tilbragt i Danmark ved at deltage i det danske Formel Ford-mesterskab med Egebart Motorsport, hvor Johan tog flest sejre af alle i en 10 år gammel Van Diemen Formel Ford, hvilket førte til en samlet sejr i det danske Ford Junior Cup. Samme år blev han tildelt hædersprisen Årets Talent af Dansk Automobil Sports Union (DASU)

Dørene til international formel racing blev ligeledes åbnet det år gennem KEO Racing, som førte Johan gennem sine første ræs i Formel Renault 2.0.
Det førte til en sæson i 2008 med flerdobbelt mesterteam i Formel Renault, Motopark Academy, hvor Johan oplevede en storslået debut sæson med konstante fremskridt og en sejr blot halvvejs igennem sæsonen. I sidste ende sluttede han samlet nummer fire, men havde bevist sit talent henover året således at han i 2009 endte i Italien, hvor han dagligt trænede på det berømte racerkørerakademi Formula Medicine sammen med Formel 1 stjerner såsom Jarno Trulli og Robert Kubica.

2009 betød også et skridt op i formelklasse og Johan var derfor at finde i Formel 3 Euroserien – den mest prestigefyldte udviklingsklasse for unge kørere. Uheldigvis kæmpede Johan hele året med en bil og et team der ikke kunne leverede, og da året gik på hæld gik Johan ligeså sin vej.

2010

Ivrig efter at vise sit værd i ligeværdigt materiale deltog Johan i den officielle vintertestning 2009 i Formel 2 og efter de første to dage i bilen var han både den hurtigste og mest stabile af alle testens deltagere. 2010 betød derfor endnu et skridt opad stigen mod Formel 1 og ind i FIA Formel 2-mesterskabet, hvor Johan allerede før sæsonstart var udnævnt som en af de største mesterskabskandidater. Men Johans egentlige formåen bag rattet blev hæmmet af en serie af mekaniske fejl og uheldige episoder, der til sidst kulminerede i en brækket fod i den tidlige sommer, hvilket holdt ham bænket for det resterende af Formel 2-sæsonen.

Den brækkede fod holdt heldigvis ikke Johan fra at færdiggøre det danske mesterskab i Peugeot Spider Cup, som han havde deltaget i ved siden af sit engagement i Formel 2. Den lange sommerpause i Peugeot Spider Cup betød, at Johan ikke missede nogle konkurrencer og ved at vinde den sidste afdeling kunne han sikre mesterskabet i sin favør.

Nu er 2011 på dagordenen…